Sparkling Tea - historien bag en helt ny drikkevarekategori

Sparkling Tea er eksklusive teer lavet som frisk og perlende champagne og findes nu i over 15 lande i diverse vin- og specialbutikker og nydes endvidere på en række hoteller og restauranter, hvor Michelin stjerner er et hyppigt syn. Men hvad er egentlig historien bag?

Det hele startede i 2011, hvor Jacob Kocemba, der tidligere er kåret til Nordens bedste sommelier, begyndte med at eksperimentere med franske luksus teer. Det gjorde han, fordi han ikke kunne sammensætte den komplette vinmenu på Michelin restauranten Herman.

Sparkling Tea laves af en cuvée af eksklusive teer (der bruges 7-13 forskellige typer) på samme måde, som man bruger druer, når man producerer champagne. Når cuvéen er sammensat, tilsættes hvidvin eller druemost (til de alkoholfrie versioner), lidt friskpresset citronsaft og sukker, hvorefter indholdet forædles, før det tappes på champagneflasker med mere end 5 bars tryk. I processen udvindes og finjusteres smagen ved forskellige temperaturer og trækketider, der bliver nøje overvåget.  Den første Sparkling Tea blev serveret på den københavnske Michelin-restaurant Herman (NIMB).

Første gang vi så Sparkling Tea var på interiør- og livsstilsmessen FORMLAND i 2017, lige efter at firmaet Copenhagen Sparkling Tea var blevet grundlagt af Jacob Kocemba og hans medstifter Bo Sten Hansen. Vi blev med det samme fanget af konceptet og ejernes vision om at producere en af verdens bedste økologiske drikke med lavt eller ingen alkohol og bevise, at man ikke behøver at gå på kompromis med smag og stemning. Sparkling Tea blev dengang introduceret i 3 versioner (BLÅ, GRØN og RØD), siden er VINTER og senest LYSERØD kommet til. LYSERØD er netop blevet introduceret.

Du kan læse mere om og købe alle Sparkling Tea produkterne online på:

https://www.kozmodesignstore.dk/shop/copenhagen-sparkling-46c1.html